Donderdag 3 augustus was het bezoek aan Fort Pannerden gepland. Vooraf aan het bezoek was aangegeven dat de meeste met de fiets zouden gaan. Echter buienradar gaf aan dat dit wel eens flink nat pak zou opleveren. Uiteindelijk zijn we met z'n allen met de auto's gegaan. Dat was ook wel een goed idee. Voor het vertrek viel er een enorme plensbui toen we stonden te wachten op alle deelnemers die met de fiets zouden gaan. Een enorme plensbui maakte zich rond 13.10 uur meester van o.a daken en wegen. Ongelooflijk wat een bui ! Rond 13.15 vertrokken we naar Fort Pannerden. Inmiddels was de regen even gestopt. Met de Tuk Tuk werden we naar het fort gebracht.

Na gezamelijk wat te hebben gedronken trokken we rond 15.00 uur door het fort onder begeleiding van Corrie. Dit was een groep maar er waren ook nog andere groepen. Deze Corrie, die lerares was geweest wist op heldere wijze de geschiedenis van het fort uit te leggen en wat er ten tijde van de krakers was gebeurd. Hier en daar vond ondersteuning plaats door filmpje(s) die een stuk van de geschiedenis rond Pannerden/Doornenburg weergaven. Het schieten met het kanon was leuk waarbij Henk Heijmen de "trekker"overhaalde. Een flinke knal en rook was het gevolg. Goed gedaan Henk ! Hoe het de andere groepen is vergaan is op dit moment niet duidelijk,omdat de correspondenten hiervan nog niets hebben gemeld. Maar de schrijver denkt dat ze het wel leuk hebben gevonden. Rond 16.15 uur had Corrie de middag volgepraat. O ja, een bijzonderheid was wel de plaats waar de krakers, met stukken spiegel en tegels de contouren in de vloer hadden gemaakt. Patronen, kogel(s) en zelfs een voorbehoedsmiddel waren door de krakers in de grond gemetseld. Ook de zelf gemaakte toiletten waren de moeite waard om gezien te worden. Doet denken aan vroeger thuis. Deze middag was geslaagd en werd door de meesten nog met een drankje afgesloten. Hierna werden de chauffeurs met de Tuk Tuk naar de auto's gereden en die haalden vervolgens de rest van de bezoekers op brachten ze weer netjes thuis. Zo hiermee zit er al weer een activiteit op van de actieve Seniorenvereniging Pannerden. 

sv Pannerden wit

Koophandel (KvK): 09194241
Bankrekeningnr: NL RBRB 0690622600
Betaalrekening: NL 84 RBRB 0691802424
Contact: info@svpannerden.nl

Lid worden

Lid worden van Seniorenvereniging Pannerden is mogelijk voor een bedrag van €20,00
Voor dit bedrag worden diverse activiteiten en evenementen georganiseerd. Onze vereniging bestaat uit leden en ereleden.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.